Reflectie Project 1

Voor mijn project heb ik even moeten denken rond wat ik iets zou maken. Omdat ik thuis altijd de Ph moet controleren van onze jacuzzi kwam ik op het idee dit te automatiseren. Na een tijdje nadenken hoe ik dit het beste zou doen kwam ik met Auto Ph. Hier is een link naar mijn instructable: https://www.instructables.com/id/AutoPh/

project aan

Het begin is het belangrijkste deel van het werk.

Nadat mijn project werd goedgekeurd, heb ik direct alle onderdelen besteld en begon ik ook al enkele onderdelen te ontwerpen die ik moest 3d printen. Ik was ervan overtuigd dat alles vlot ging verlopen. Ik had al snel al mijn sensoren op een website.

Het programmeren

Het programmeren ging alles samen redelijk snel, natuurlijk had ik de “waarom werkt dit niet” momenten. Maar uiteindelijk is het me gelukt om alles te laten werken. Voor het ontwerp van de website ging het minder vlot. Ik kreeg tegenstrijdige feedback van de verschillende leerkrachten. Hierdoor heb ik heel wat tijd verloren met onderdelen aan te passen.

Murphy

Mijn “goede” vriend Murphy is ook een paar keer langs gekomen tijdens het maken van dit project. Tijdens de eerste week van het project had ik probleem met het besturingssysteem op de raspberry pi, waardoor de pi ni meer wou opstarten. Gelukkig had ik een backup gemaakt de dag ervoor, maar alles wat ik die dag gemaakt had was ik kwijt… Murphy is ook een tweede keer langs gekomen 1 week voor we ons project moesten voorstellen, mijn temperatuur sensor had het begeven. Ik had van alle onderdelen een backup,  behalve van deze sensor. Gelukkig kon ik snel een nieuwe sensor bestellen en 2 dagen later kon ik verder testen. Gelukkig heeft Murphy tot nu toe nog niet gewonnen

Photo by Cristofer Jeschke on Unsplash

Goed terugdenken?

Ik vind dat ik trots mag zijn op wat ik gemaakt heb. Mijn project was zoals ik het me had voorgesteld. Als ik over iets niet zeker was boekte ik een consult. En de leerkracht gaf dan zijn mening en soms ook nog tips.

Hoe beter aanpakken?

Alle bij elkaar vond ik dat ik het redelijk goed heb aangepakt. De volgende keer dat ik project maakt zal ik er wel voor zorgen dat ik backup onderdelen heb voor alles, want zoals dit project heeft bewezen, het onderdeel dat je geen backup voor hebt zal kapot gaan. Ook was het beter geweest dat ik wat eerder begonnen was aan de behuizing, want ik heb me moeten haasten om alles te kunnen verven. Dus alles bij elkaar vind ik dat ik het redelijk goed heb aangepakt en heb ik gellerd dat je altijd een backup moet hebben.

project aan jacuzzi
project behuizing
project behuizing binnenkant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *